3D-tulostaminen

Suuresta potentiaalistaan huolimatta, 3D-tulostaminen ei ole koskaan päässyt kohoamaan suuren yleisön tietoisuuteen, vaan sen huuma on jäänyt teknologiaan keskittyneiden fanien keskuuteen. Ongelmana on se, että 3D-tulostaminen on vielä hidasta, kallista ja monimutkaista, haitaten sen käyttöä koulutuksen, mallinnuksen ja lääketieteen ulkopuolella. Laitteet ovat kalliita ja ohjelmointi vaikeaa, mutta tähän asiaan on toivottavasti luvassa muutosta.

Uusien yritysten suunnittelemat ja tuottamat 3D tulostimet ovat tervetullut näky markkinoilla, jotka kasvavat jatkuvasti tehden yhä enemmän voittoa. Kun joukkoon liittyy vielä elektroniikka-alan jättiläisiä, voi olla varmaa että 3D-tulostaminen nousee suurempaan tietoisuuteen, ja näillä yrityksillä tulee myös olemaan enemmän resursseja erilaisten tuotteiden kehittämiselle. 3D-tulostimet ovat koko ajan muuttumassa nopeammiksi ja tehokkaammiksi, ja samalla materiaalit, joita niissä voidaan käyttää, lisääntyvät, kiitos uusien teknologian ratkaisujen. Nopeus tarkoittaa esimerkiksi tuotteiden valmistajille useampia kappaleita, nopeammalla ajalla ja suuremman käyttäjäkunnan saavuttamista. Jotta 3D-tulostaminen pääsee tämän hetken prototyyppistatuksestaan eroon, tarvitaan paljon tehokkaampia ja nopeampia tulostimia, jotka tuovat teknologian täyden potentiaalin esille.

Myös muitakin ongelmia löytyy vielä, esimerkiksi kokorajoitukset ovat tarkkoja ja harvoissa tulostimissa voidaan käyttää useampia värejä kerralla. Myös eri aineiden käyttämisen tulee olla kätevämpää, puhumattakaan laitteen ohjelmoinnista ja käyttämisestä. Kun nämä ongelmat on ratkaistu, tulee 3D-tulostus varmasti kasvattamaan huiman suosion.